субота, 27. децембар 2014.

СНС тражи увођење привремених мера

Конференција за новинара СНС Власотинце
За 11 месеци, коико је била на власти, бивша власт у Власотинцу, коју је предводио СНС, вратила је око 80 милиона динара старих дуговања, инвестирала око 63,6 милиона, домаћинским пословањем уштедела 13,9 милиона и на рачуну оставила 27 милиона динара.
Ово је данас саопштено на конференцији за новинаре бившег председника општине Власотинца Зорана Тодоровића, смењеног крајем новембра, и поверника Општинског одбора СНС Ненада Стојковића.

„Лаж и неистина је да је остављен дуг од 35 милиона динара. Истина је да је дуг износио 18,7 милиона, али је у буџету општине на дан предаје власти било 27 милиона динара. До краја године је требало да се смањи за још 10 милиона“, казао је Тодоровић.
Када је крајем прошле године стао на чело општине затекао је дуг од 95.800.000 милиона динара. „Затекао сам веома лоше стање, које је резултат владавине од 2005 до 2012. године“, казао је.

У опзицији у Власотинцу су СПС и део одборника СНС-а. Повреник ове странке Ненад Стојковић каже да су грађани Власотинца изневерени и збуњени.
"Верујем да грађани општине Власотинце нису гласали да председник општине буде из Покрета социјалиста који има једног јединог одборника и то изабраног на листи Српске напредне странке. Овако формирана већина је покушај васкрснућа појединаца који не могу да се помире са чињеницом да су политичка прошлост Власотинца. На жалост, у формирању те нове коалиције, учествовали су и поједини чланови Српске напредне странке", казао је Стојковић.
Он је, одговарајући, оценио да се договор између два крила СНС-а може постићи, али под условом да се разговори не условљавају.
"Позивамо их на договор, али мора да се прихвати чињеница да неки више немају функиције у странци", казао је Стојковић, наглашавајући да ће повереништво све учинити да у Власотинцу дође до распуштања скупштине, увођења привремених мера, а потом и до ванредних локланих избора.


Нема коментара:

Постави коментар